Statlig myndighet erkänner bilfientlighet

När den statliga myndigheten SIKA nyligen släppte en rapport om effekterna av sina Klimatberedningens förslag konstaterade de det uppenbara. De erkänner öppet att förslagen på höjd bensinskatt skulle drabba låginkomsttagare och glesbygden hårt. I vissa fall försvinner nästan en tiondel av hushållens inkomster, det rör sig om tusenlappar!
Alldeles för många politiker ägnar hela sina liv åt att försvåra för bilismen med regler skatter och avstängningar. Detta gör de utan att bry sig om vilka effekter det får för svenska folket, men nu vet vi alla svaret och det är dags för anti-bil-politikerna att ta konsekvenserna av sina förslag.

– Det är märkligt att Klimatberedningen inte backar från sina förslag nu när SIKA har slagit fast att de slår lika hårt som orättvist mot de som behöver bilen allra mest, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org

Dessutom kommer förslagen i en tid då ekonomin går dåligt, och fordonsindustrin riskerar att försvinna från landet. Att göra det dyrare att köra bil kommer inte att hjälpa ekonomin. Tillräckligt många riskerar att bli av med både jobb och hem som det är.

– Det är klart att alla som har det kärvt vill spara i tider som dessa. Att tusentals kronor då stjäls från familjekassan kan inte kännas kul. Byråkraterna och skrivbordshövdingarna på SIKA borde förstå att deras kalkyler och kurvor i själva verket är de månadens sista marginaler för många bilfamiljer, avslutar Lennart Bengtsson.