Nu gör de fel igen (Pressmeddelande)

Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon menar att biltrafiken till 2030 måste minska med 20 procent för att de nationellt utsatta klimatmålen skall nås. Detta är ett hån mot Sveriges bilberoende befolkning. Biltrafiken betalar väsentligt mycket mer i olika bilskatter än vad den kostar i miljöbelastning. Den ska därför inte vara fortsätta vara en källa för fri dragningsrätt när politiker vill stärka statskassan.

– Det är istället dags att politikerna tar sitt ansvar och förenklar för Sveriges, idag redan hårt ansatta, bilister. Det är uppenbart att det är bilarna själva som anses vara problemet, inte dess utsläpp, säger Lennart Bengtsson.

I regeringen sitter flera bilfientliga partier, men Centerpartiet med miljöminister Lena Ek är allra värst. Hon skyr inga medel för att minska bilismen, sade hon i Ekots lördagsintervju, samtidigt som hon nu kallas sig optimist kring teknik och utveckling. Kappvändandet saknar gränser och syftet är väl att ta upp kampen om lattedrickarna på Södermalm med miljöpartiet. Centerpartiet har gjort stor sak av att värna landsbygden för att hela Sverige skall leva, men det syns idag endast genom nya och uppfinningsrika sätt att subventionera sina kärnväljare.

– Det är hög tid att Sveriges regeringen tänker om och inser att bilen är en förutsättning för Sveriges utveckling. Det ska vara billigt och enkelt att använda och äga en bil, fortsätter Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.