Miljöpartiet sätter bilhat före miljön

Pressmeddelande
2010-07-26

Miljöpartiets förslag att stoppa utbyggnaden av köpcentra utanför städerna är inte ett miljöförslag utan ett bilhatsförslag, det anser organisationen Bilfront som har bekämpat bilhat sedan 1970-talet.

– Det här är ännu ett i raden av förslag som visar att miljöpartiet sätter sitt hat mot bilar före miljön. För dem spelar det ingen roll om det är bensinbilar, elbilar eller etanolbilar. Allt som rullar och inte är en buss skall tydligen förbjudas eller beskattas. Det börjar likna en fars, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org

Bilfront pekar också på MP-förslaget om införande av en kilometerskatt som drabbar alla fordon lika hårt, oavsett miljöpåverkan. Miljöpartiet vill inte heller återinföra miljöbilspremien som gav oss nyare och mer miljövänliga bilar. Dessutom föreslår partiet ett stopp för motorvägsbyggen, ett förslag som inte alls tar hänsyn till vilken miljöpåverkan fordonen som använder vägen har.

– Miljöpartiet säger att de inte hatar bilen, utan bensinen. Ändå lägger de det ena bilfientliga förslaget efter det andra. Det är inte längre någon tvekan om att miljöpartiet hatar allt som rullar, varför skulle man annars vara emot vägar? säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.