Lena Ek lever i en annan värld (pressmeddelande)

I kommande nummer av Sveriges Natur påstår Lena Ek att bensinskatten borde höjas. Enligt Ek är koldioxidskatten ”jättebra” och att Centerpartiet vill att den ska höjas. Intressant är också att hennes förslag går helt emot övriga regeringen. För en månad sen kallade Fredrik Reinfeldt samma förslag, fast då från Miljöpartiet, för en ”miljöskatteschock”.

– I en tid när bensinen kostar en bra bit över 15,50 så är det nästintill stötande att ens nämna en höjning. Att dessutom kalla skatten ”jättebra” är mest av allt ett hån mot Sveriges landsbygdsbefolkning och mot alla de som behöver bilen för att kunna ta sig till jobbet och sköta sin vardag, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org

Lena Eks utspel blir ännu märkligare om man jämför med hennes partiledares uttalande häromdagen. Annie Lööf, tillika näringsminister, menade nämligen att bilen är nödvändig för de som bor på landet och att en ökad koldioxidskatt därför vore förödande. En förnuftig syn från partiledaren, som även Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) delar.

– Det är tydligt att Lena Ek går i otakt med både sitt parti, med alliansen och med sina väljare. Man kan undra hur länge centerpartiet orkar med Lena Eks angrepp mot en levande landsbygd, säger Lennart Bengtsson.