Hälften rätt – första bensinskattesänkningen på 13 år (pressmeddelande)

För första gången sedan 1999 föreslår en regering sänkt bensinskatt. Det är välkommet att regeringen inser hur beroende vi svenskar är av bilen. Många svenskar har långt mellan jobbet, bostaden, affären och barnens fritidsaktiviteter. Bara bilen löser livspusslet.

Det tråkiga är att när nu Anders Borg och Anna-Karin Hatt föreslår sänkt bensinskatt så kommer det inte att leda till lägre kostnader för landets bilister. Sänkningen ska kompensera för tvångsinblandning av dyrare etanol och andra kemiska tillsatser i bensin och diesel. Risken är tvärtom att vi får se en dyr fortsättning på den misslyckade pumplagen.


– Svenska bilister har haft nog av dyra experiment och särlösningar. Sällan har det skett så mycket när det gäller att göra bilar effektivare och snålare. Svenska särlösningar leder bara till ökade kostnader och det är trist att centerpartiet än en gång sätter jordbrukspolitik före bilisternas ekonomi och möjligheterna till smarta globala tekniklösningar, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.