Grönt ljus för Tobias Krantz

Tobias Krantz bilvänliga attityd behövs i regeringen. Det anser organisationen Bilfront.org som gratulerar den nyutsedde högskoleministern i ett pressmeddelande. Tobias Krantz har flera gånger krävt bättre vägar och ett stopp för de ständiga höjningarna av skatter på bilism.

– Tobias Krantz är en bra tillgång för en regering som gång på gång skinnat landets bilister genom att höja bilskatterna och prioritera ineffektiva järnvägsbyggen framför bättre vägar. Vi hoppas att den nye ministern ska sätta stopp för den sortens politik, som skadar både bilindustrin och bilisterna allvarligt, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.

Tobias Krantz har i flera riksdagsmotioner och artiklar argumenterat för bättre vägar och alltid erkänt bilens betydelse för att få tillvaron att gå ihop. Han varnade redan 2004 för att SAAB skulle få problem om ingenting gjordes åt de höga skatterna, och krävde därför ett omedelbart stopp för höjningar av bilskatterna.

– Vi gratulerar Tobias Krantz till ministerposten. Han har länge kämpat mot utsugningen av landets folkbilister, och vet vilka konsekvenser en bilfientlig politik för med sig. Nu när han sitter i regeringen har han goda möjligheter att göra något åt Sveriges bilkris. Vi ger honom grönt ljus och önskar lycka till, fortsätter Lennart Bengtsson.