Folket skall äga bil – inte staten

Många politikers röster höjs nu om att svenska staten skall köpa Volvo och Saab. År efter år har samma människor gjort allt för att förhindra folk att kunna ha råd att köpa och äga bilar. De har högljutt krävt höjda bensinskatter, höjda dieselskatter, koldioxidskatter, höjda fordonsskatter, SUV-skatter, trängselskatter och vägavgifter, för att ta några exempel.

Men nu är deras lobbying burit frukt och bilindustrin håller på att gå under får de kalla fötter.  Nu kräver de att staten skall köpa bilindustrier.

– Det är inte svenska staten som ska äga biltillverkare, det är det svenska folket som ska äga bilar! Om politikerna skapade bättre villkor för ägande av bilar hade vi haft en bättre hemmamarknad. Då hade kanske bilindustrin haft ett helt annat läge idag. Det är så dags nu att få kalla fötter, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.

Svenska politiker har de senaste åren nästan tävlat om att driva den mest bilfientliga och glesbygdsfientliga politiken. När de alla vill höja drivmedelsskatterna, införa röriga villkor kring miljöbilar och försämra avdragsmöjligheter att ta bilen till jobbet och resa med bil i tjänsten, så slår det mot alla oss som behöver bilen för att kunna ta oss till jobbet. Hur får de ihop detta med arbetslinjen?

– Svenskarna behöver bilen och Sverige behöver bilindustrin. Det som nu behövs är inte att staten satsar skattepengar på att köpa biltillverkare, utan att staten sänker bilskatterna rejält, avslutar Lennart Bengtsson.