Ella Bohlin är en dubbelmoraltant

Kristdemokraternas toppkandidat till Europaparlamentet har gått ut i media och beklagat sitt partis vallöfte att sänka bensinskatten. Ella Bohlin var tidigare en stark förespråkare av sänkt bensinskatt, men har nu vänt kappan i den populistiska vinden. Därför avråder Bilfront från att rösta på henne i EP-valet den 7 juni.

– Ella Bohlin säger att de som vill får kalla henne moraltant, men vi kallar henne dubbelmoraltant. Efter att ha varit en av de starkaste förespråkarna för sänkt bensinskatt byter Ella Bohlin nu åsikt när det vankas val. Det är ohederligt och visar ett förakt mot alla oss som behöver bilen i vår vardag, säger Lennart Bengtsson, talesperson för www.bilfront.org.

I flera artiklar efter valet kritiserade Ella Bohlin sitt partis valsvek i bensinskattefrågan. Under hennes ledning krävde Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) att alliansens förslag om höjd bensinskatt skulle dras tillbaka. Anledningen var att barnfamiljer och glesbygdsbor skulle drabbas för hårt.

– Ella Bohlin hade rätt 2006. Det är just barnfamiljer, glesbygdsbor och andra som kämpar för att ekonomin ska gå ihop som drabbats av regeringens bensinskattehöjningar. Det är tråkigt att hon nu verkar strunta helt i deras bilbehov. Därför avråder vi alla folkbilister att rösta på KD i EP-valet, fortsätter Lennart Bengtsson.