Det är politikerna som ska skämmas – inte folkbilisterna

Bilen gör det möjligt för människor att använda och ha glädje av sin frihet. Vad är det för mening med att ha ett jobb eller ett fritidsintresse om man inte kan ta sig dit och hem igen? Bilen gör det möjligt att skjutsa till skolan, gå på bio och hälsa på släktingar även om man bor på landet. Det är varken dumt eller syndigt, det är något som är bra och värt att hylla.

Bilfront har i dag en text i bl.a. Blekinge Läns Tidning. Tyvärr finns den inte på nätet, men kan läsas här:

Det är politikerna som ska skämmas – inte folkbilisterna

På senare tid har man kunnat hitta en oroväckande trend bland landets kommuner. Från Malmö i söder till Umeå i norr har politikerna hittat på dumma saker för att få folk att låta bli att köra bil. Inte nog med att de driver de här kampanjerna för bilisterna egna, surt förvärvade, skattekronor – de gör det dessutom utan den minsta respekt för folkbilisternas situation.

I Malmö ordnades stora jippon på torgen där man korade den dummaste bilresan, i Umeå skulle bilister bikta sig hos cykelpräster. Att kyrkan anser det vara syndigt att ta bilen till och från jobbet är inte bara dumt, det är också upprörande.

Bilen gör det möjligt för människor att använda och ha glädje av sin frihet. Vad är det för mening med att ha ett jobb eller ett fritidsintresse om man inte kan ta sig dit och hem igen? Bilen gör det möjligt att skjutsa till skolan, gå på bio och hälsa på släktingar även om man bor på landet.  Det är varken dumt eller syndigt, det är något som är bra och värt att hylla.

Om någon skulle uppsöka ett biktbås så är det politikerna som bränner miljontals av våra kronor på att få oss att skämmas för att vi gör det vi måste och vill. Låt oss därför hoppas att ansvariga politiker bor inom cykelavstånd från kyrkan.

Lennart Bengtsson
www.bilfront.org