Bilens dag, 28 oktober

I går firades återigen Bilens dag på initiativ av MRF och BIL Sweden. Runt om i Sveriges långa land uppmärksammades hur viktig bilen är för alla hårt gnetandes folkbilister som pendlar till och från sitt jobb, skola, barnens fritidsaktiviteter, matbutiken eller någon av alla andra ställen man måste ta sig till för att livet ska gå ihop.

Hur man firar Bilens dag är upp till var och en. Om man ska tro tidningarna var det en del som gav bilen en tvätt och lite ny olja, medan andra nöjde sig med att ägna den en tanke. Det kanske är det viktigaste, i dessa bilhatartider är det viktigt att vi står upp för vår rätt att köra bil. Vi behöver bilen och att fortsätta fördyra den innebär inget annat än ett bilförbud för de som tjänar minst – men kanske behöver bilen mest.

Vill du berätta hur du firade bilens dag? Maila Bilfronts Lennart Bengtsson på lb@bilfront.org så sammanställer vi en lista. Ni som lyssnar på RIX FM vet redan hur de firade, de fick in 22 personer i en V70. Klicka här, så kan ni se en video från det.