Statens girighet kostar människor jobbet!

I dagarna talas det åter i media om den idiotiska förmånsbeskattningen på arbetsplatsernas parkeringar. Denna extrabeskattning gör att folk inte har råd att jobba kvar. – Girigheten som regeringen visar kostar folk deras trygghet och saboterar möjligheterna till försörjning och att klara sina vardagsbestyr. Om inte regeringen slutar att använda folkbilismen som kassako så kommer landet att gå under, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.

Att betala ännu mer skattade pengar för att ta sig till jobbet måste vara en signal från politikerna att folk skall sluta jobba. Politikerna som fattat detta beslut verkar tro att folk inte behöver ta bilen till jobbet utan bara trott att det är en ersättning för trängselskatten i Stockholm. Till dessa politiker har vi en nyhet: Sverige är större än Stockholm, säger Lennart Bengtsson.

Varje år betalar bilisterna dryga 70 000 000 000 kr i olika bilskatter, varav en bråkdel går tillbaka i vägbyggen. Att beskatta en fiktiv parkeringsförmån på några enstaka kronor kommer att kosta oändliga investeringar i kollektivtrafik runt om i landet och därmed minska landstingens vårdbudgetar. Även för skattetokiga politiker kommer baksmällan att bli tydlig i form av ökad arbetslöshet, lägre tillväxt och längre vårdköer.

./.

Läs om hur förmånsbeskattningen slår mot folk i Aftonbladet, se: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,603643,00.html