Moderaterna lurar in andra på villovägar

Reinfeldt och de nya moderaterna vill inte sänka bensin-, diesel- och fordonsskatterna, trots att bilskatterna redan är för höga. De vill dessutom chockhöja försäkringspremierna genom att ta ut en för alla bilägare obligatorisk avgiftshöjning av bilförsäkringen. Denna skall finansiera sjukskrivningar som orsakats av bilolyckor. För en bilist kostar moderaternas nya högskattepolitik cirka 2000 kronor mer om året, något som slår mot de låginkomsttagare som de moderaterna säger sig varmt värna om. – Frågan man kan ställa sig är om alla landets idrottsföreningar skall straffbeskattas på liknande sätt för att finansiera alla sjukskrivningar som uppstår inom sportens värld, såsom korpfotboll, orientering, ridning och friidrott. Eller går moderaternas skattepolitik främst ut på att diskriminera bilister?, undrar Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.

Redan idag är bilisterna starkt tyngda av skatter och avgifter. Folkbilismen betalar redan sina kostnader flera gånger om. Om moderaterna menar allvar med att fler svenskar borde arbeta så bör de också fundera på hur folket skall komma till jobbet. Inte alla bor innanför tullarna i Stockholm, utan väldigt många svenskar behöver ta bilen till jobbet. Med moderaternas dyra bilpolitik kommer det för många att löna sig att stanna hemma.

– Moderaterna har tyvärr lyckats övertyga både folkpartiet och kristdemokraterna om denna nya orättvisa skattepålaga. Däremot skall centerpartiet ha all heder för att de tänker på de svenska folkbilisterna och säger nej till moderaternas förslag, avslutar Lennart Bengtsson