Långa avstånd och kallt klimat borde ge lägre bilkostnader i hela Sverige

Miljöpartiet föreslår i sin budget höjd bensinskatt, höjd skatt på diesel och införandet av en registreringsskatt på nya säkrare bilar. – Något så ogenomtänkt och dumt har vi knappt sett förut, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org och varnar för högre arbetslöshet. Miljöpartiets förslag till årets budget riktar ännu en gång udden mot bilisterna. De föreslår att höja den redan orimligt höga bensinskatten, att införa en registreringsskatt för nya bilar av större och säkrare modell samt att höja skatten på diesel.

– Något så ogenomtänkt och dumt har vi knappt sett förut. Höjda bilskatter slår undan benen för vanligt hårt arbetande folk. Gör politikerna bilismen dyrare kommer arbetslösheten att stiga rejält då det inte längre bli lönt att pendla till jobbet, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.

Folkbilismen gör det möjligt att bo vart man vill i landet och jobba med det man tycker om. Får miljöpartiet bestämma skall väl hela landets befolkning antingen bo utmed Botniabanan, eller allra helst i Stockholms innerstad där man kan åka tunnelbana eller taxi.

Att införa en straffskatt på nyinköp av bilar är dåligt för miljön. Sveriges problem är att vi har för gamla bilar, inte tvärtom. Fler borde kunna göra som Peter Eriksson och köra en praktisk och säker fyrhjulsdriven bil.

Det kalla klimatet och de långa avstånden i norra Sverige är enligt miljöpartiet skäl för regionalpolitiska lättnader. Hela Sverige är kallt och glesbefolkat och borde därför ha rimliga kostnader för folkbilismen, avslutar Lennart Bengtsson.

För med information kontakta Lennart Bengtsson: lennart@bilfront.org

./.

Bilfront startades 1979 som en motvikt mot det bilhat som växt fram på 1970-talet. Under 1980-talet kämpade Bilfront framgångsrikt mot orimliga avgasregler för entusiastbilar och försvarade bilen i miljödebatten. Idag finns nätverket www.bilfront.org på internet för att balansera debatten om bilar och trafik. Lennart Bengtsson är initiativtagare till www.bilfront.org.