Grattis Naturvårdsverket!

Den så kallade lokaliseringsutredningen har idag föreslagit att stora delar av Naturvårdsverket skall placeras i det natursköna och trevliga Jämtland, närmare sagt i Östersund. – Jag kan till fullo begripa att Naturvårdsverket jublar över förslaget. Naturvårdsintresserade tjänstemän måste ju långt föredra att befinna sig riktigt nära den natur den vill skydda istället för att trängas på Stureplans krogar och på Stockholms gator. Jag vill därför varmt gratulera Naturvårdsverket! säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.

I glesbygd, som Jämtland ofta räknas till, är det i stort sett omöjligt att klara vardagen utan bil. Att pendla till jobbet är inte så enkelt utan en väl utbyggd kollektivtrafik och att sköta vardagsbestyr kräver tillgång till bil. Naturvårdsverket, som länge arbetat hårt emot bilismen, kommer nu att få lära sig hur vardagen fungerar för majoriteten av det svenska folket och kommer att bli tvingade att omvärdera sitt bilhat.

– Jag vill även gratulera naturvårdsverket för denna unika möjlighet att arbeta nära naturen och i en samklang med bilismen, avslutar Lennart Bengtsson.