Glöm inte folkbilismen, Reinfeldt!

Inte ett ord om den viktiga folkbilismen och inte ett ord om att bilpolitiken skall prioriteras i regeringsförklaringen. Positivt är dock att Reinfeldt håller Anders Wijkman borta från regeringsmakten. – Den nya regeringens politik går ut på att fler människor skall i arbete. Samtidigt verkar de fortsätta vilja beskatta ihjäl bilismen, exempelvis med de ogenomtänkta förslagen på trängselskatter och trafikförsäkringsskatter. Hur hade de tänkt sig att folk skall kunna ta sig till de nya jobben om de inte har råd att ta bilen? undrar Lennart Bengtsson, www.bilfront.org

I dag behöver många av oss bilen för att kunna ta oss till jobbet och för att sköta vår vardag. I regeringsförklaringen säger Reinfeldt blad annat: ”Både kvinnor och män skall kunna kombinera familjeliv med arbetsliv och få vardagspusslet att gå ihop.” Därför bör regeringen Reinfeldt också genast se till att vanliga människor har råd att hålla sig med bil.

– Bilpolitiken måste uppgraderas och prioriteras hos den nya regeringen, inte minst för att få det ”inkluderande samhälle” som Reinfeldt omhuldar. Utan bil förblir många ungdomar och glesbygdsbor utan jobb och Sverige kör på sikt ner i väggropen, avslutar Lennart Bengtsson.