Fördummande bilhat i Göteborg

Moderaterna i Göteborg har skrivit en minst sagt o-timad motion om att bilar som drar större mängder bränsle skall förbjudas i innerstan. En miljözon för personbilar skall utredas och eventuellt skall bilar med dubbdäck ingå i kategorin ”de som inte är välkomna i Göteborg”. – Ena dagen sörjer Göteborgspolitikerna över att Volvo varslar och vill att regeringen skall gå in och rädda bilindustrin. Andra dagen föreslår de förbud mot stora och säkra bilar i innerstan. Hur vill de egentligen ha det?, undrar Lennart Bengtsson, www.billfront.org

I Göteborgsmoderaternas vision finns det ingen plats för Volvos storsäljare XC90 och V70, som ju båda drar en del bensin eller diesel. Det är inte konstigt att den inhemska bilindustrin blöder när politikerna ger uttryck för ett sådant fördummande bilhat som detta. I den upp och ner vända värld som Göteborg har blivit så måste all heder gå till de traditionella bensinskattehöjarna i socialdemokraterna och miljöpartiet, som säger nej till dessa dumheter.

– Politikerna måste snart sätta ner foten och bestämma sig för om de vill ha en bilindustri eller inte. För inte vill ägarna investera i en verksamhet som motarbetas lokalt? En åtgärd som denna kan vara det som tvingar siste man att släcka lamporna på Torslanda, säger Lennart Bengtsson.