Fördomsfull minister ger motorhobbyn dödsstöten

I dag kom regeringens förslag om trafikförsäkringsskatt. Den nya skatten är på hela 32 % och drabbar främst ungdomar och låginkomsttagare. Finansminister Anders Borg påpekar glatt i Sveriges Radios Ekot att den chockhöjda skatten innebär att färre unga män kan skaffa motorcykel, något som han ser som en positiv utveckling. – Uttalandet gör att jag överväger att anmäla Anders Borg till JäMo alternativt Diskrimineringsombudsmannen för hets mot folkgrupp, då detta är en ytterst fördomsfull hållning, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.

Förslaget är ett dråpslag mot motorhobbyn i allmänhet och MC-hobbyn i synnerhet. 1976 försökte ocialdemokraterna förbjuda tunga motorcyklar,men valförlusten gjorde att förslaget aldrig genomfördes. Inför valet 1976 genomfördes omfattande kampanjinsatser från landets motorintresserade, något som många tror rejält medverkade till regeringsskiftet.

– Det verkar som om de nya moderaterna vill härma gårdagens socialdemokratiska politik att förbjuda motorcyklar och försvåra för motorhobbyn. Alla kan ju inte som Anders Borg ta regeringsplanet till Skavsta. Motorfrågor kan komma att avgöra valresultat igen, avslutar Lennart Bengtsson.