Bilismens värsta fiender 2005

Genom omröstningar på www.bilfront.org/fiender har Bilfront fått fram de värsta fienderna till bilismen. Nu startar en ny omgång.- Vi bilister måste kämpa för att inte bli överkörda av den politiska korrekthetens bilfientlighet. Enorma mängder skattepengar läggs på att övertala folk att låta bli att köra bil. Detta gör att arbetsmoralen urholkas och välståndet minskar, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org. Nedan finns motiveringarna till årets pristagare. Hela texten finns på www.bilfront.org/fiender

1. Peter Eriksson, språkrör Miljöpartiet och dubbelmoralen personifierad!
Språkröret vill förbjuda andra att köra praktiska 4-hjulsdrivna bilar, fastän han har en själv.

– Det är aldrig för sent att ge upp, Peter Eriksson! Förbjud inte andra att köra lika säkert och bekvämt som du själv, säger Lennart Bengtsson, www.bilfront.org

2. Lars Nilsson, miljöchef på Vägverket och bilhatare av högsta rang
Vägverket borde med tanke på sitt namn vilja förbättra för bilister. Men på Vägverket finns miljöchefen Lars Nilsson som är en av dem som gör sitt bästa för att minska folkbilismen.

3. Gröna Bilister, en bilfientlig lobbyorganisation som borde veta hut!
Med hotfulla annonser och en retorik som hämtad från ett syndikalistiskt drömsamhälle kämpar Gröna Bilister med dyra skattebetalda konsulter emot oss vanligt bilkörande folk.

4. Ulrika Messing, kommunikationsminister (s) och kamerakramare!
Messing kan ena dagen dra in stora och viktiga vägsatsningar av ”ekonomiska skäl” för att några dagar senare lägga en halv miljard på dyra övervakningskameror.

– Finns det ingen annan ministerpost ledig där Messing kan leka med sina kameror, säger Lennart Bengtsson.

5. Lena Sommestad, miljöminister (s) och jetlaggad.
– Miljöministern har inte sagt ett endaste pip under höstens budgetdebatt, men så snart den är klubbad försöker hon blåsa liv i den bilfientliga retoriken, med hänvisning till att hon läst en utredning. Kanske var ministern sömnig eller på resande fot, avslutar Lennart Bengtsson, www.bilfront.org.