Årets miljöhycklare utsedd

I dag utsåg organisationen Bilfront klimatprofessorn Christian Azar till årets miljöhycklare. Priset som delas ut för första gången går till den miljödebattör som argumenterat mest mot vanliga människors resande och rörlighet, men själv inte lever därefter.

– Vi gratulerar Christian Azar till vinsten. Han är en prakthycklare som har sagt att det är vårt ansvar att tycka det är bra med högre bensinskatter, men flyger själv kors och tvärs över jordklotet. Han har gjort sig väl förtjänt av priset, säger Kenneth Winsborg.

Christian Azar är medlem av FN:s klimatpanel IPCC, som haft möten i Turkiet, Brasilien, Chile, Indonesien, Trinidad & Tobago, Ungern, Schweiz, Qatar, Frankrike, Indien, Thailand, USA, Spanien, Mexiko, Sydafrika, Mauritius, Nya Zeeland, Filippinerna, Australien, Etiopien, Kina, Peru, Ryssland och Kanada. Han har också föreläst i Indonesien och flugit till Grönland för att titta på isen.

– Hans resvanor är imponerande och det måste vara fantastiskt att få se så mycket av världen. Det är synd att han inte vill ge andra samma chans att resa. Att han dessutom vill göra det svårare för alla som behöver bilen för att ta sig till jobbet är förkastligt. Gör inte som han säger, gör som han gör, fortsätter Lennart Bengtsson.